maanantai 16. joulukuuta 2013

HuliWili päivä

Menin jo heti aamusta talille klipatakseni Wilin. Vastassa oli ei niin innokas kaveri kun aamuheinät jäivät ulkona kesken. Nätisti poika kuitenkin lähti mukaan. Sisällä vein Wilin suoraan pesupaikalle otin loimen pois, laitoin pumpulit korviin ja aloin suristella. Poika oli tosi nätisti kun ajelin vasemmanpuolen ensin kaulasta vauhdilla ja seuraavaksi heti perään oikeanpuolen kaulasta. Jatkoin sitten samaan vauhtiin oikean puolen, sillä Wili leikkii yleensä aina pelkäävänsä sen puolen klippausta. Jatkoin kaulan jälkeen normalisti kainalot, mahan aluset ja kyljet takapuolta kohti mennen. Takamusta klipatessa Wili rupesi jtn loikkimaan ja sätkimään ihan ihmeellilsesti en enempää kiinnittänyt asiaan huomiota karkasin vain lopeta. En edes katsonut mitä se oli pelkäävinään kerran karjasu tehosi. Klippailin Wilin oikeanpuolen kaikessa rauhassa sitten loppuun ja kun käännyin takaisin pojan pään puoleen miulle selvis miks Wili oli loikkinut. Siltä oli tippunu toisesta korvasta vanut kokonaan pois ja klipperin ääni tottakai muuttunut paljon kovemmaksi ja pelottavemmaksi.
Pidettiin sitten pieni tauko ennen toista puolta ja annoin Wilin syödä hieman kauraa kerran oli niin nätisti seisyt paikoillaan ilman toisenkorvan vanuja. Jatkoin toisenpuolen klippauksen niillä vanuilla mitä korvissa enään jäljellä oli ja mahtavasti meni. Ei hypyn hyppyä mihinkään suuntaan. Hieman jos olin ylpee pojasta! (:
Klippauksen jälkeen harjasin Wilin ja heitin vuorellisen sadeloimen pojalle ja eikun ulos jatkamaan aamuheinien mupellusta. Päätin myös ettei Wili tarvitse enään tarhatessa päitsiä, sillä tulee niin nätisti portille vstaan.

Lähdin sitten välillä käymään asioilla mm. syömässä, kyselemässä wintecin sinistä kaarta (jota ei tietenkään mikkelistä saa), hakemassa Wilille uuden huovan ja pintelit.
Optikko reissu päätyi hyvin, vaikka olin jo ihan varma että lasit ne miulle märää. Mutta ei, saan ainki vielä elää ilman niitä (;

Sitten eikun takaisin tallille yksityistunnille! Olin pyytänyt vkl aikaan, että Jenni pitäisi miulle ja Wilille yksityistunnin ihan perusasioista.
Wilin varusteet tänään. Ihanat vaaleensiniset kamppeet :'3
Huomatkaa miten innostuneen näkön Wili onkaan :D
Tunti meni hyvin ja sain useamman hyvän neuvon Jenniltä mitä olisi hyvä treenata Wilin kanssa. Näistä varmaan enemmän sitten jatkossa kun lähden ideoita toteuttamaan (;
Mutta tunnilla Jenni aluksi korjasi istunta virheeni ja neuvoi kuinka saan piettyä oikean asennon ja ennen kaikkea miten saan käteni piettyä etteivät ne lähde vaeltamaan. Kun istunta ja kädet oli paikoillaan lähdettiin tekemään erilaisia väistöjä. Ensin sulkuja, sitten avoja. Lopulta molempia yhdessä vuorotellen (sulku-voltti-avo). Kun nämä toimi molempiin suuntiin hyvin tehtiin takaosa käännöksiä muutama ( joita pitää vielä treenata huomattavasti, mutta menevät kuulema hyvin siihen nähen miten vähän Wili on niitä tehnyt).Tämän jälkeen siirryttiin pohkeenväistöihin. Tehtiin pariaskelta väistöä, suoristus ja eteenpäin, pari askelta väistöä ja jälleen suorsistus ja eteenpäin. Tehtiin tuolla periaatteella väistöjä molempiin suuntiin kunnes meni puhtaasti ja Wili reagoi apuihin nopeasti. Hyviin väistöihin sitten lopeteltiinkin ja rupateltiin Jennin kanssa mitä Wilin kanssa olisi hyvä tehdä ja mihin itseni tulisi ratsastaessa kiinnittää huomiota.Mahtava tunti kaikenkaikkiaan vaikka mentiinkin pelkkää käyntiä. Seuraava tunti pitääkin varata niin, että päästää sisälle ja pystytään menemään muutakin kuin käyntiä (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti