tiistai 17. joulukuuta 2013

Kavaletteja!

Oli ainakin tarkotus mennä..


Katkes kohasta mistä ei ollut edes riipuksissa soljen varasssa.
Kerkesin ottaa Wilin kanssa alkulämmittelyt ( käynnit, ravit laukat) hyvin ilman mitään tuntemustakaan siitä mitä tuleman piti. Päätin alottaa kaveleteille tulon kun poika kuunteli tosi hyvin. Sijotin kavaletit n. puoleen väliin maneesia, hieman enemmän ovipäätyyn. Kerettiin muutamaan kertaan tulla kavaletit soikiolla, kun huomasin sitten kesken sarjan, että miulta tippu vasemmalta puolelta kokonaan tuki. Onneksi Wili on oppinut ihanan tavan pysähtyä jos huomaa ratsastajan tasapainon horjahtaneen enemmän ilman, että on Wilin itsentä aiheuttamaa. Hetken mietin mitä teen. Heitin sitten satulan pois kokonaan ja puotin kavaletit maapuomeiksi. Ei siinä kuitenkaan pystynyt istumaan, oli kyyti niin tasaista. Joten mikä ratkasuks..?

Huima este mistä Wili innostui valtavasti :D
Toiselta puolelta puomit esteeks ja toiselle puolelle saa jäähä maapuomeiks ja eikun maastakäsin hyppy ja  puomeille. Molemmille hyödyllistä liikuntaa ja Wili joutuu kuuntelemaan siltikkin vaikkei selässä kukaan kiikkunutkaan.
Pisteet hahmottamassa päätyjä ja keskohtaa pitkiltä sivuilta.
Kavaletteja tultiin näin ja "alareunan" kavaleteista nostin Wilille pienen esteen ja "yläreunan" jätin maapuomeiksi.
 Lopuksi purettiin puomit ja estetolpat pois ja siivottiin sotkut. Puhun siksi monikossa, koska Wili oli tänään ylisosiallinen poika taas. Turpa piti tunkea joka väliin mihin kerkesi. Mitään et saanut tehdä rauhassa, et edes putsata suojia ilman pusuja ja turvalla tuuppimista :D Ihana poika, sai mielen piristymää vaikka jalustinremmit kismitti ihan hirveesti!

Paikalla olosta saatiin hetki neuvotella ja sekään onnistunut kunnolla, kun otin askeleen taaksepäin lähti Wili samantei tulemaan luokse. Ja taijan omistaa takajaloista päätellen Aku Ankan ;D
Huomenna sitten uusi yritys varmaan kavaletteihin taaaai sitten varaan paikan estetunnilta torstaina (: Vaikka oltiin kaverin kanssa suunniteltu lähtevämme maastoilemaan torstaina hänen päästyä koulusta, mutta maastot ainakin meilläpäin ovat ihan luistinratoja.Enkä halua lähteä rikkomaan Wilin jalkoja ukkelin hösöttäessä ja riekkuessa jäisellä tiellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti