sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

".. kilttien ponien listalle.."

Keskiviikkona tosiaan oltiin osallisena puomi-/kavalettitunnille. Tunnista jäi päällimmäisena mieleen kommentti Sadun suusta "Wilihä pääsee kohta kilttien ponien listalle". Josta myös otsikko tulee. Wili oli tunnilla ihan super ja sai paljon kehuja kuinka itse olisi katsonut paikat ja askeleet jos ratsastaja ei säheltäis niin paljoa selässä :D Pitää siis rupeva tosiaa luottaa poniin enemmä ja antaa senki tehä ratkasuja, eikä yrittää kaikkea päättää sen puolesta.

Tyytyväinen ponipoika tunnin jälkeen

Noora kävi myös läpiratsastelee Wiliä jälleen, itseni ollessa vähän heikommassa hapessa (kuume koittaa tunkea itseään mukaan miun arkeen ja miä koitan sitä vastaan taistella kaikin keinoin).
On mahtava tunne katsella, kun Wilin selässä on joku joka osaa asiansa ja saa pojan näyttämään paljon paremmalta ja hienommalta kouluponilta kuin siitä voisi ikinä kuvitellakkaan sen olevan. Saan myös kuulla Wilistä ihania kommentteja, jotka nostavat mielialaa ja saavat tuntemaan ettei ihan mettään olla Senjan kanssa tuon ponin kanssa menty. Ensi viikolla Noora myös ratsastelee Wiliä ja toivon, että poika osaisi näyttää Nooralle jälleen kuinka hieno se osaa olla. Eikä rupea näyttämään kaikkea ei niin hienoa mitä osaa. Sillä Wili ei ole esitellyt Nooralle vielä yhtään suurta pukkia yms. mitä osaisi jos haluaisi :p

Tänään sain Tuomaksen mukaan tallille kuvaamaan ratsastelua (Kiitos Tuomas olet ehana <3), mikä oli kiva ettei tarvinnut olla jälleen Wilin kanssa kahdestaan. Meillä oli myös kokeilussa "uudet" kuolaimet (en tiiä onko Ween suussa ollu aiemmi) kupari rollerit D-renkailla.

Laina kuolaimet
Wili oli paljon mukavempi ratsastaa rollereilla kuin kolmipalalla, vaikka alkuun oli vähän hämillään olevan tuntuinen kun ei pystynytkään tarraamaan kuolaimiin niin hyvin kiinni ja kiskomaan päätään, joka ilmansuuntaan purren samalla kuolaimeen kiinni. Puolivälissä laukkoja Wili jopa antoi periksi, eikä enään yrittänytkään purra kuolaimeen vaan alistui kiltisti tappioonsa. "Alistumisen" jälkeen Wili oli tosi kiltti ja nöyrä ratsastaa, eikä jaksanut tapella enään vastaan vaan kuunteli kiltisti kun pyysin poikaa vähän korkeampaankin muotoon. Kuvia ei ihan hirveästi ole mutta pari onnistuneempaa otosta pakko julkasta ;)

Molemmat yhtä reippaina

"Pitäskö mun oikeesti muka muistuttaa mielummi banaania ku rautakankee?"

Pikkune :3 Näytän hirmu isolle, ainakin omaan silmään O_o

Suunnan muutos

Ja löntystelyä toisee suuntaa

Jonka jälkee otettiikii sitte laukat 
Vasenlaukka ei tänään rullannut oikein kunnolla, jostain syystä

Mutta oikeeseen Wili yllätti oikein positiivisesti




Sisä ohja ei siis koskaan roiku meillä.. mistä lie joku sellasta saanu päähäsä..

" Ei huvita, onko pakko?  "

"Noo jos vähä mamman mieliks yrittäisin"

"Huomaatko siellä selässä, nostan jalkoja ja jopa vähä yritän vönyttääkkii. Ootko jo tyytyväine?"

"Ai et.."

Kameliko ?Mistä toho kaulaa löytyy välillä tuota pituutta kääntyä edes nuin kaksinkerroin..?!

"Onko pakko pyytää asioita joista tiiät etten tykkää"

"Miua ei kiinnosta ja piste, etkö jo siellä selässä vois ymmärtää?"

"Miks joku on keksiny asetukset eri suuntii-.- "

"Ihmiset on jääräpäitä.. Eivätkä kuuntele yhtää meitä viattomia luontokappaleita, rääkkäävät vaa väistöillä ja asetuksilla ja kaikella muulla inhottavalla"

"Eikä ne luovuta ikinä, kai se on pakko antaa ite kohta periks.."

Wili oli lopulta ihan mahtava kun tajus ettei vastaan tappelu auta. 

Ja kuunteli tosi nätisti ihan pienimpiäkin apuja. Ei voi olla kuin ylpeä <3 Rakastan
Joku myös saattoi bongata Wilin uuden satulanvyön joka on muotoiltu niin, että se estää vyötä valumasta kainaloon ja näin ollen vähentää hiertymiä joita Wilille tulee tosi helposti. Vyössä myös irrotettava lampaankarva pehmuste, joten se on helppo pitää puhtaana (:



2 kommenttia:

  1. moi! meilläkin joskus ollut käytössä nuo kuparirollerit.. alkuun toimi oikeastaan aika hyvin, mutta sitten jossain vaiheessa poni tajusikin että voihan näihinkin "käydä kiinni". meillä ei toiminut, eikä ainakaan vielä olla niitä täydellisiä kuolaimia löydetty, tällä hetkellä omppu kolmipala käytössä. toivottavasti teillä toimii paremmin! :)

    toinen kysymys mitä olen halunnut jo aikaisemmin ihan vain mielenkiinnosta kysyä; jossain aikaisemmissa kuvissa olen huomannut, että wilillä on kanget ja niitä olet käyttänyt. miksi? itse olen kuullut ja lukenut, että niitä käytetään vain vasta kun hevonen on peruskoulutettu ja ns. "hieno heppa". sillä vain kysyn kun mielenkiinto heräsi, ja itse saanut sellaisen kuvan, että hienot kouluratsastajat ja hepat niitä käyttää. :D mukava olisi fransullakin kokeilla, mutta mietin koska se siihen olisi valmis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Kata, ensiksi kiitos mukavasta ja asiallisesta kommentista (:
      Meillä rollerit on tarkoitus pitää vain hetken käytössä jottei Wili kerkeä tajuamaan, että niihinkin voisi käydä kiinni. Joten heti kun huomaan ettei poika tunnin aikana yritä tarrata kiinni vaihdan takaisin kolmipalaan. Ja jos kolmipalalla taas tarraa kiinni niin eikun rollreit suuhun. :p

      Joo Wee omistaa tosiaan kanget ja näitä käytetään suht säännölliseen. Treenaan kangilla kun haluan hakea tunnin ajan korkeampaa muotoa ja parempaa kuuliaisuutta pienimmillä mahdollisilla avuilla. Itse harkitsin pidemmän aikaa uskallanko laittaa Wilille kankia, olisiko se valmis, riittääkö sen lihakset ja kunto. Päätin sitten tilailla herralle omat kuolaimet ja suitset ja eikun kokeilemaan olisiko herrasein valmis. Alku oli hankala ja kivinen niin Wilille ku miullekki ja tuntu ettei Wili tosiaankaa ollut valmis. Laitettiin sitten hetkeks kanget odottamaan ja keskityin treenaamaan Wiliä herkemmäksi pelkällä kolmipalalla. Sit eiku uuvestaa vaa kanget turpaan ja harjottelemaan valvovan silmän alle.

      Eka mitä suosittelen kankien suhteen on mennä valvovan silmän alle opettelemaan niiden käyttöä niinku itekki menin Wilin kanssa. Homma helpottuu vähintäänkin puolella ja saat heti alusta asti varmuuden, että teet oikein etkä lähde menemään takapakkia asioitten suhteen jotka teille jo valmiiksi helppoja. Mutta ennenkuin laitat kanget Fransulle suuhun varmista, että Fransu kulkee kaikissa askellajeissa oikein päin.

      Itse en usko tuohon että vain ne kaikkein hienoimmat ja taitavimmat kouluratsut voivat käyttää kankia. Kun hevosella riittää kunto, lihaksisto on tarpeeksi hyvässä kunnossa ja on taitoa voi kuka tahansa "heppa omistaa kanget" ja vääntää koulua niiden kanssa, kunhan ratsastaja tietää mitä tekee. En kuitenkaan suosittele kankien hommaamista vain siksi että olisi kiva kokeilla, koska kanki on erittäin vahva kuolain ja sillä saa helposti tehtyä hallaa hevoselle. Mutta näin Fransusta vain kuvia nähneenä on vaikea sanoo olisiko Fransu valmis, joten kannattaa joltain siellä päin asiansa osaavalta kysästä (joka Fransun tietää ja tuntee).
      Kysyvä ei tieltä eksy! ;)

      Poista