keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kuvottavaa vai tehokasta hoitoa?

Karvaton läntti
Instagramista tutut saattaneetkin jo huomata mihin on poika päässyt koekaniiniksi. Hoito jakanut paljon mielipiteitä, mutta minulta "omakohtaisista" kokemuksista annan vain positiivista palautetta. 

Wili pääsi siis (omasta mielestään kuitenkin joutui, koitti kokoajan saada päällä nyhettyä toukkia irti) iilimatohoitoon. Wilillä on käynyt hieroja säännöllisesti, mutta siitä ei tuntunut olevan selän ja pakaroiden kanssa apua enään. Wilin lihakset vetivät todella jumiin ja aloin olla toivoton.

Hoidossa hevoseen ajetaan täysin karvaton läntti, johon mato sitten itse kiinnittyy. Iilimato tuodaan aukinaiseksi leikatulla ruiskulla hevosen luokse ja ohjataan tarttumaan se haluttuun kohtaan kiinni. Joskus madot ovat kuitenkin nirsoja kohdasta ja niille tulee tarjota useampaa kohtaa joihin tarkotus mato on saada kiinni.
Madot irroittavat otteensa itse kun ovat työnsä tehneet. Jonka jälkeen ne kerätään talteen.

Iilari menossa töihin

Päätin siis kysyä iilimatohoidolle hintaa, kun se ei kerran omaisuutta maksanut niin ajattelin, että kokeillaan sitä sitten. Olin ennen hoitoo kuullut ja lukenut paljon hoidoista ja hyvistä tuloksista, joten mitä vain jotta pojan olisi helpompi ja parempi olla. Wilillä on ratsastaessa ollut protestointi kanta heti, kun on enemmän ruvennut vaatimaan yhdellä kertaa. Herra on jopa yrittänyt hyppiä pystyyn, jota en muista että olisi koskaan aiemmin yrittänyt. Siitä voinettekin päätellä kuinka jumissa on Wili poika ollut. 





Lima jota matojen läheisyydessä esiintyy on kuona-aineita jotka poistuvat kehosta. Eli mitä enemmän limaa erittyy sen parempi.(viitaten alempaan kuvaan, jossa iilimadon vierelle on erittyn reilummin limaa kirkasta limaa)


Kiinnittynyt iilimato, joka pitää imukupilla itseään paikalla,
samalla kun erittää kuona-aineita 
.


 Hoito auttaa
-  kaviokuumeeseen
- jännevammoihin
- sarkoiditiin
- mätäpäiseisiin
- cushingin tautiin
- lihas ongelmiin
- aineenvaihduntaan
- kesäihottumaan
- niventulehduksiin
- haavoihin
- huonoihin kavioihin
- vanhoihin haavoihin (poistaa arpikudosta)
(http://www.waahterantila.fi/15)


Kuvia hoidosta: 


Kaikki reippaat työläiset imu hommissa :D

Limaa erittävä nirso iilari. Iilari koitti karata jo haukattuaan Wiliin kiinni, siitä johtuu veri jota kuvassa näkyy
yleensä iilari ottaa ihosta kiinni ja pitää samasta kohdasta kiinni ennenkuin sitten laskee irti. 

Verta vuoti alkuun kohtuudella ja ajattelin, että kyllähän se siitä huomiseen tyrehtyy ilman suurempaa sotkua..

Lopputulos olikin ihan verinen takapuoli/häntä
sekä kyljissä verivanat..



Kertokaa rohkeesti omia mielipiteitä, ajatuksia, kysymyksiä, kokemuksia mitä vain mitä postaus sisältöineen teissä herättää (:



3 kommenttia:

  1. Uhhuh onpa hurjan näköistä, mutta mitäpä siitä jos apua noista pienistä ällötyksistä on! Muistakin sitten kertoa miten nuo auttoivat, täällä yksi utelias odottaa. >:)))

    Iilimadot saa miussa jonkun alkukantaisen hyiyööyööyök-kohtauksen aikaan, siun ois pitänyt nähdä mein ilme ekan iilarikuvan kohdalla... :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään Tykkään Tykkään! En piä ite noita enään yhtään ällötyksinä (: Jos lihasjumeja tulee en käänny enään hierojan puoleen, vaan kysyn suoraan millon ois aikaa iilarihoitajalla laittaa matoja paikoilleen.
      Wili oli ku uudelleen syntynyt kun pääsi maneesiin irti (seuraava postaus pohjautuukin tähän kuvien kera).

      Oma reaktio oli ensimmäisen kerran, kun madot näin kanssa ihan hyi,yäk, yllätys,ilvjettävää! Mut sit ku seuras muitten hevosten hoitoja ja matojen vaikutusta ei voinu olla kokeilematta.

      Voisin jopa harkita kysyväni Wilin iilarihoitajalta opettaisko hän miulle iilarihoitoo ja ostais omia toukkia Wilille (;

      Poista
  2. Kiva ja mielenkiiintoinen postaus! Saa nähdä pitäisikö itsekin kokeilla omalle ponille:)

    VastaaPoista